skip to Main Content
+46 (0)523-66 55 30 info@hotellysekil.se

Bröllop & fest

Drömmer du om ett skärgårdsbröllop? Eller vill  du fira en större födelsedag eller ha en hejdundrande fest – och vill samla allt under ett tak? Hotel Lysekil är en bekväm bas för ert firande, med nära till allt. Er båt kan lägga till precis utanför hotellet!
Vi erbjuder havsutsikt, generösa ytor och en vacker matsal vikt bara till er.  När firandet är klart väntar sköna sängar en trappa upp.  Välkomna till Hotel Lysekil!

Brudbukett Florist Lysekil
Bröllopstårta Lysekil Tårtmakare Björsells Konditori
Fest Lysekil Champagne
Bröllop Lysekil Lasses Foto Brudpar Hotel Lysekil

Hotellets matsal - er middag

Väljer ni vår vackra matsal med fjordutsikt för er bröllopsmiddag har ni tillgång till en av västkustens bästa matkreatörer: Musselbaren, med stor erfarenhet av större bröllop och kalas. Vi kan ta emot upp till 200 gäster i matsalen. 

Matsalen ligger i entréplan och är vacker med både traditionella detaljer som kassetttak och här finns också skärgårdsdetaljer.  Utsikten vetter ut mot fjorden och känslan till bords om kvällen påminner om att vara ombord.

200 gäster till bords

Ni kan ha upp till 200 middagsgäster på er fest. Den luftiga känslan består tack vare högt i tak. Scenen kan användas både för tal, underhållning och bildvisning under middagen. Hotellets personal assisterar gärna med tekniken. Efter middagen blir det plats för dans i matsalen. De som föredrar att inte dansa kan koppla av vid borden som står kvar. Matsalens baravdelning är perfekt för er brudskål och för förfriskningar efter middagen. I anslutning till den finns en terrass där ni kan svalka er mellan danserna.

Extra lyx

I direkt anslutning till matsalens baravdelning finns en utomhusterrass ni kan välja att boka till för er välkomstdrink och kanske även som mingelyta under kvällens dans.

Visst får man drömma ...

Bröllopsmorgon

Er bröllopsdag gryr ...

Er bröllopsdag gryr och ni vaknar i Hotel Lysekils sköna sängar. En titt ut genom fönstret mot kyrkan – jo, vi får finväder idag. Frisören knackar på dörren och snart är det full fart. Floristen kommer med väldoft och vackra buketter. Strax bär det av till kyrkan!

Vigseln

Vigseln

Ni har valt Lysekils kyrka, som gästerna kan promenera till. En vacker och stor kyrka som rymmer hela släkten och med utsikt mot fjorden. Det stora ögonblicket är här. När ni blivit herr & fru och gratulerats får ni en egen stund …

Fotostund för de tu

Fotostund för de tu

… till exempel vid det genuina Kallbadhuset som lever kvar sedan 1800-talets badepok. En stund att se varandra djupt i ögonen, kyssas och känna sig intensivt levande.

Medan ni fotograferas ...

En båttur för era gäster

En stund på vackra Gullmarsfjorden brukar vara uppskattat, och gästerna känner samhörighet när sällskapet umgås ombord. När båten glider in vid Stenpiren är hotellet närmsta grannen. Brudparet möter upp och tar täten när sällskapet promenerar in till hotellet. Ni möts av marmorgolv och välkomnande leenden och svänger in till matsalen.

Brudskål

Brudskål

Borden är vackert dukade och bortom borden lyser fjorden blå. Men först, er  brudskål eller välkomstdrink. Den njuter ni i Seaside, matsalens baravdelning. Ni kan mingla både inne och ute på terrassen med fjordutsikt. När ni är redo fortsätter ni in till bords.

Till bords

Matsalen är er

Matsalen är vacker, med generösa ytor för ert sällskap. Ni har hela matsalen vikt till ert firande, utan att behöva dela med andra. Barnen kan springa som de vill och det finns svängrum. Matsalen har havsutsikt och skärgårdsstil, som sig bör på kusten, och den har både scen och plats för dans.

Mat, underhållning & tal

Mat, underhållning & tal

Bröllopsmiddagen blir minnesvärda stunder med gäster, nära och kära. Tal, överraskningar och kanske underhållning avlöser varandra på scen. Musselbarens duktiga restauratörer hjälper er att planera er bröllopsmiddag med mat & dryck, utifrån era önskemål. De kan även tipsa om artister om ni vill ha livemusik.

Sov på min arm ...

Sov på min arm ...

Efter middag, tårta och avec, är det dags för er att sväva ut på dansgolvet för brudvalsen. Nu är det skönt att det är högt i tak, i dubbel mening, och att matsalen är er. Efter firandet väntar sköna sängar en trappa upp för er och gäster – ni behöver inte ge er ut på stan igen.

Hotellets rum

Vi har 150 bäddar totalt och reserverar gärna hela hotellet åt er om ni är ett större sällskap. Vi och Musselbarens krögare stöttar er under förberedelserna och under era dagar här i Lysekil. Varmt välkomna att höra av er till oss med era frågor och tankar. 

Varmt välkomna att höra av er till Hotel Lysekil med era frågor och tankar.
Tel: 0523-66 55 30  E-post: info@hotellysekil.se

Festens praktiska sidor

Ert bröllop eller fest ska vara en lycklig dag med familj och vänner. Samtidigt är det många praktiska detaljer som ska lösas, och även logistik spelar roll, så allt blir lätt för era gäster.

Nära till allt från hotellet

Hotel Lysekil ger er en bas så centralt det går att komma i Lysekil, med korta avstånd till kyrka, hav och sevärdheter. Bekvämt för era gäster, som inte behöver gå långt. Frisör, båt, kyrka, fotomiljöer, strosa-miljöer – det mesta är på 5-10 minuters promenadavstånd.

Parkering och förbindelser

Kommer era gäster med bil har hotellet 15 egna parkeringsplatser. Dessutom finns det gott om parkering i närområdet. Reser gästerna kollektivt finns direktbuss från Göteborg (buss 841) och närmsta hållplats Södra hamnen är cirka 200 meter från hotellet. Använder ni båt finns kaj och ångbåtsbrygga precis utanför hotellet. Taxistation finns mittemot Hotel Lysekil, på andra sidan torget.

Kyrka, fotomiljöer och vackra områden

Lysekils kyrka syns från hotellet och är cirka 10 minuters promenad bort. Runt hörnet på hotellet har ni Lysekils vackra stadspark med blommor, träd och fontän för er fotostund. Föredrar ni havsbakgrund eller de romantiska miljöerna från badortsepoken finns de på 10 minuters gångavstånd.

Lysekils kyrka är erkänt vacker och är Bohusläns största kyrka. Föredrar ni det mindre formatet ligger Lyse kyrka strax utanför Lysekil, i grön och lantlig miljö. Mittemot kyrkan finns en kyrkoruin, perfekt för vackra bröllopsfoton. Tvärsöver fjorden finns Fiskebäckskils kyrka, minst av de tre.

Brudparsfoton som visas är fotograferade av Lasses foto, Lysekil.

Tips för ert bröllop – vi kan rekommendera dessa leverantörer

Bukett och blomarrangemang

Det finns utmärkta florister lokalt i Lysekil. Vi rekommenderar gärna Katarinas blommor och Hemblomster.

Bröllopstårta

Björsells bageri och konditori har skapat tårtor i över 100 år. Anna med personal gör gärna tårta utifrån era önskemål. En annan duktig tårtmakare är Opera konditori & café.

Bröllopsfrisyr

Lysekil har många duktiga frisörer och flera som ofta är bröllopsfrisörer. Vi rekommenderar varmt Bella och Jenny på Salong Nyans. De kommer gärna till hotellet och salongen finns nära, bara fyra minuters promenad från hotellet.

Bröllopsfotograf

Vi rekommenderar gärna Lasses Foto som er bröllopsfotograf. Lasse har många års erfarenhet och får er att må bra. Han kan alla vackra platser i Lysekil och vet vilka som lämpar sig bäst för era önskemål.

Bröllopsbåtar

Glittrande hav, glada människor och alla i sällskapet samlade. Visst är det fint med en båttur när ni gifter er på kusten. Kanske gifter ni er rentav på fördäck, eller tar ni en tur mellan kyrka och middag?  I Lysekil finns flera båtar att välja bland, både i klassisk stil och nyare. Soten och Windros…

Back To Top