skip to Main Content
+46 (0)523-66 55 30 info@hotellysekil.se

 

Musselbaren

Att äta gott hör till livets glädjeämnen och är en guldkant på semestern. I hotellets entréplan hittar restaurangen Musselbaren.

Lysekil har gott om restauranger och ett flertal har öppet året runt. Här kan du njuta av god mat och dryck.  Vi rekommenderar att du provar havets skafferi när du är här på kusten, och äter pinfärskt – musslor, skaldjur och nyfångad fisk.

Havskräfta Foto Jonas Ingman
Äta på hotellet: Musselbaren
Njut av havets delikatess och skåla in semestern

Musselbaren bjuder på en meny med västkustsmak och After Beach på eftermiddagarna. Blåmusslan står i fokus och kan avnjutas både varm, kall och även som hamburgare. Är du ingen mussel-lover (än) finns även flera musselfria alternativ. Njut av god mat och bra service.

Missa heller inte Musselbarens egna gin, med tång som smakskapare.

Restaurangen finns på glasad terrass med fjordutsikt och öppnar vid midsommar. Mikael ”Alex” Alexandersson sköter köket och Johan Hellberg från gruppen ”Tre Drag” sköter restaurang och nöje med mera.

Musslorna är pinfärska och plockas av Musselbarens egna båt. Därefter kontrolleras de enligt konstens alla regler innan de når köket.

Fler restauranger i Lysekil
Brett utbud

Lysekil har gott om restauranger. Du hittar allt från husmanskost och fine dining & bar, till pub, fiskaffärer, räkbodar, pizzerior och asiatisk mat i utbudet. Självklart serveras lokala råvaror och vegetariska alternativ.

Pizzerior

Pizzerior & kebab

Det finns många i Lysekil. Du hittar dem vid Kungstorget, Rosvikstorg vid hotellet och med fem minuters promenad Pizzeria Viking. För kebab finns flera, t.ex. Bobs foodtruck på kajen nära hotellet, bortanför busshållplatsen.

Asiatisk mat

Asiatisk mat

Lysekil har flera asiatiska restauranger. Mee’s thaikök & sushi är närmast hotellet, men nästan lika nära finns Restaurang Peking och Lanna Thai restaurang. Alla tre har öppet året runt.

Fine dining & husmanskost

Fine dining & husmanskost

Förutom Musselbaren rekommenderar vi Fröken Fridhem, NH 5, Publik Mat & Bar och Havshotellets restaurang för fine dining. Restaurang Rosvik serverar dagens lunch året runt och är duktiga på husmanskost och fiskrätter.

Räkbodar & fiskaffärer

Räkbodar & fiskaffärer

Räkbodar hittar du längs strandpromenaden i södra hamnen. Fiskaffär finns på havssidan järnvägsstationen. Köp med och ät på en brygga eller slå dig ner vid deras utebord. Ica har också en fiskbod dagtid.

 

Back To Top